Smycka hemmet med snäckor

Jag är nog lite besatt av snäckor…

Älskar havet och livet under ytan. Vackra snäckor som spolats upp på land är den perfekta souveniren att ta med hem från resan. Minns särskilt ett tillfälle på Koh Tao i Thailand 2011, det var kväll och solen höll precis på att gå ner. Jag gick längs stranden och plötsligt sköljer en våg över mina fötter, jag tittar ner och framför mig ser jag en ganska stor och vacker snäcka som säger ”ta hem mig”. Den snäckan fick självklart följa med mig hem och pryder idag tillsammans med lite andra snäckor och en sten från Tarfaladalen (Kebnekaisefjällen) fönsterbrädan i vardagsrummet:

snäcksamling

Det var den ensamma snäckan med lite rosa färg som spolades upp framför ögonen på mig i Thailand.

Andra platser i hemmet med snäckor:

Fat med snäckor

Ett vitt fat med snäckor som står på tvättmaskinen i badrummet.

snäckor på väggen i badrummet

Med lite häftmassa har jag fäst upp snäckor på kaklet i badrummet.

OBS! Tänk på att alla små liv i havet behöver någonstans att bo, kräftor och andra vattenvarelser använder snäckor som sitt hem. Utan att tänka på de tar vi hem på tok för mycket snäckor och koraller. Jag lovar att skärpa mig och fick lite ångest medan jag skrev det här inlägget! Hoppas att ni gör detsamma.

Jag vet att man kan få böta dyrt på flygplatsen i Thailand om de upptäcker att man har packat ner snäckor och koraller som man hittat på stranden, tänk på de!

Follow on Bloglovin