september 15, 2013september 15, 2013 Krispig Björnbärspaj med lime Himmelskt god Björnbärspaj Fick en massa Björnbär från mammas trädgård för några veckor sedan som jag hade fryst ner. Nu i helgen bestämde jag mig för att göra en god paj av dessa bär. Det blev en riktigt krispig och god björnbärspaj! Tyvärr blev den lite lös, jag tror det kan ha berott på att björnbären var frysta och jag hade i lite för många. Pajen höll dessutom på att svämma över i ugnen, valde en för liten pajform. Men annars blev den riktigt lyckad. Limeskal och limesaft var supergott att ha i! Recept – Björnbärspaj med lime Du behöver: 150 gram smör 3 dl socker 3 dl mjöl 2 st ägg (små) 1 msk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 1 lime (rivet skal av en lime + lite limesaft) 100 – 150 g björnbär Gör så här: Sätt ugnen på 150 grader Smörj och bröa en större form Blanda smör, socker och ägg med en elvisp Blanda de torra ingredienserna: Mjöl, bakpulver, vaniljsocker och limeskal Häll i de torra ingredienserna i smeten – blanda med elvispen Pressa lite limesaft i smeten – blanda Bred ut smeten och lägg i bären Blanda lite socker, mjöl och smör (smuldeg) snurra några längder och forma till en sol (se bild på pajen ovan) Grädda pajen i ugnen i ca 1 timme TweetMerGilla detta:Gilla Laddar in … Relaterade Recept björnbärspaj