Den här mustiga fiskgrytan med curry kan jag verkligen rekommendera. Receptet har jag fått från min vän Jenny. Grytan går snabbt att laga och den går att variera med olika grönsaker, kryddor, fisk- och skaldjur. Till fiskgrytan serveras ett färskt bröd, som man doppar i grytan, blir riktigt gott!
Ingredienser:
- Ett paket torsk eller några bitar lax
- Räkor och musslor (brukar köpa Falkeskogs blandning)
- En purjolök
- En gul lök
- Vitlök
- En paprika
- Creme fraiche
- Krossade tomater
- En tärning fiskbuljong
- Curry och andra kryddor
- Färskt bröd
Gör så här:
- Hacka grönsaker och fisken till tärningar
- Fräs lök, purjolök och en finhackad vitlöksklyfta tillsammans. Tillsätt den skivade paprikan i slutet.
- Häll i ca 1,5 dl vatten i den frästa blandningen
- Krydda!
- Häll i krossade tomater (rekommenderar krossade tomater med chile, för lite mer mustighet) och tillsätt ev. lite mer vatten.
- Låt koka upp.
- Tillsätt fisktärningarna och sleva i några skedar creme fraiche efter tycke och smak. Låt koka upp igen (inte för länge).
- Smaka av! Behövs de mer kryddor, salt?
- Häll i räk- och musselblandningen.
- Skiva upp brödet och servera
Smaklig måltid!
