Trolla bort dina onda knutor i ryggen

Jag är ofta spänd och stel i nacken och bröstryggen. Får ofta knutor, knutar kring skulderbladen, vilket är väldigt irriterande och det är svårt att komma åt och massera själv. Men jag har världens bästa lösning på problemet! Forget about ”spikmattan” och leta fram en boll, helst lite hård t.ex. en tennisboll. Är man klenis och lite känslig kan man givetvis använda en mjukare boll, men då tror jag inte att mitt tips som jag nu ska tala om kommer ge någon verkan.

Lägg dig ner på golvet och placera bollen under dig, där du har ont, där de drar riktigt ordentligt- hitta en triggerpunkt! Försök slappna av och tänk bort smärtan, efter några minuter kommer du sakta känna att knuten har blivit bättre och kanske försvunnit. Du kan förflytta armen och låta bollen röra sig under dig, de ger också effekt! Får eller har du dessutom huvudvärk kan detta även hjälpa. Ofta får man huvudvärk pga. stela muskler och knutor, då är denna övning riktigt bra.

massageboll

Min hårda massageboll, perfekt för att lösa upp knutar.

Du får helt enkelt räkna med lite (o)skön smärta för att knutarna ska försvinna. Men jag lovar att de hjälper!

Follow on Bloglovin
  • byGrip

    Tennisbollar är även bra om man har ”fusk” ishias i ena benet enligt min kiropraktor! 

  • Har förbrukat många tennisbollar genom åren… de går sönder. Nu kan jag tipsa om ett smart alternativ som heter Acuball. Utvecklad av en kiropraktor med små piggar som skyndar på effekten vid behandling av triggerpunkterna. Går att värma i micron så den blir varm och skön och värmen i sig har ju även den en uppmjukande effekt. Finns även en mindre, stenhård variant som heter Acuball mini. Helt ljuvlig att ha under fötterna!