Träning & hälsa

Träning är ett måste för mig, något jag inte kan vara utan. Hälsa är ett annat intresse jag brinner för och som utbildad idrottslärare delar jag här med mig av mina kunskaper om ämnet och mina tankar om träning.

Drick mer citronvatten!

citronvatten

Därför ska du dricka citronvatten Det finns en massa hälsofördelar med att dricka vatten med citron i. Och många förespråkar att man ska dricka varmt citronvatten på morgonen. Varför ska det vara varmt? Tror det kan bero på att det tar energi för kroppen att bearbeta kallt vatten och på morgonen är magen lite känsligare. Jag själv har infört vanan att ... Läs mer..

Vilken matkasse vill du ha?

Fitnessmatkassen

Jämför matkassar på Matkasseguiden.se Jag funderar på att beställa en matkasse men är lite osäker på vilken leverantör jag ska välja, är sugen på att prova en matkasse som är hälsoinspirerad och som gärna använder ekologisk mat! Snubblade in på Matkasseguiden - som jämför matkassar på nätet, och har nu fastnat för några olika kassar, Linas matkasse, ... Läs mer..

Årets första tur på skidorna!

Årets första tur

Igår blev det en tur med längdskidorna, årets första tur! Det är alltid lite vingligt och ovant när man inte har åkt på ett tag, men det gick över förväntan och de nya längdskidorna var superbra. Har fuskvallat och använt tejp istället, det funkade faktiskt bra. Glidet var det inget fel på heller... åkte som på smör ;). I slutet av februari ska jag åka ... Läs mer..

Huvudstående, en favorit!

Huvudstående

När jag studerade till idrottslärare var mitt absoluta favoritämne gymnastik. Under gymnastiklektionerna fick vi lära oss teknik och pröva olika gymnastiska övningar. Huvudstående var något jag lärde mig ganska fort och det är en övning jag brukar träna på hemma  lite då och då. Att stå på huvudet kräver fokus, kroppskontroll och styrka. Du bör inte försöka ... Läs mer..

Just nu rabatt på The Body Shop!

coconut shower cream

Kokoslotion, kokosduschkräm och en kroppsolja Så här års och framöver behöver kroppen, ansiktet och håret all fukt den kan få för att bevara balansen. Passa på att handla sköna krämer som du kan smeta in dig med under hela vintern;). Jag kunde inte motstå frestelsen nu när The Body Shop har 20% rabatt och fri frakt om du köper varor för över 250 ... Läs mer..

Skrotar Dermalogica och testar Dahl!

Dermalogica och Dahlprodukter

Hejdå Dermalogica, Hej Dahl! Nu när vi går mot mörkare tider och kallare klimat blir min hy alltid så trist, glåmig, glansig och finnar dyker upp från ingenstans. Har nu använt Dermalogicas produkter i över ett år och hyn har absolut mått bättre av de, men den känns inte helt hundra. Var på en gratis hudkonsultation hos Acnespecialisten idag eftersom jag ... Läs mer..

Snälla ben bli bra nu!

Dag 8

Den känns som att kroppen börjar förfalla... nu har jag inte kunnat träna på snart två veckor för att jag opererade mitt ben förra veckan. Det läker fort och ärren kommer nog inte bli så stora som jag först trodde. Vet inte om jag vill visa bilderna på mina håriga ben ;) men vem bryr sig egentligen, här kommer lite bilder: Om ni undrar hur benet mår ... Läs mer..

Vad skulle jag göra utan mina endorfiner?

Träningsnarkoman

Älskade endorfiner Endorfin är ett slags hormon som kroppen tillverkar själv. Endorfin lindrar smärta och påverkar vår vilja att sova, äta och dricka. Varje gång du skrattar utsöndras endorfin. Även under stress utsöndras hormonet. Och samma sak sker när du tränar - endorfin utsöndras! Inte konstigt att många lätt blir träningsnarkomaner ;). Man kan säga att ... Läs mer..

Tips på iPhone app – Two Hundred Situps

situps app

Börjar bli riktigt less på mina vrister! Så nu börjar jag träna igen! Får väl träna överkropp och jag tror att situps kan vara min grej. Jag tänkte bli situps drottning och har laddat hem en iPhone app som heter: Two Hundred Situps. Så nu kör vi! Under sex veckors tid ska jag i princip varje dag följa ett program slaviskt och göra helt vanliga och tråkiga ... Läs mer..

Nä jag är inte bitter…

gympaskor

I några veckor har jag haft ont i benhinnorna, vristerna och ja You Name it! Båda fotlederna har bestämt sig för att strejka och det hjälper inte att man vilar och staplar runt i gympaskor varje dag, det vill inte gå över! Blir tokig! Jag var hos läkaren för ca 2 veckor sedan, de hjälpte ju inte heller. Gick hem med ett paket tabletter och kände mig ännu mer ... Läs mer..