Pinterest i sökmotorn

SEO i sociala nätverk

Det sociala nätverket Google + använder en del av din profil som t.ex. title, meta description och keywords som SEO element i sökmotorn. Även Pinterest gör detta!

För att förklara de lite närmare:

Har du en profil, ett konto på Google + så kommer sökmotorn (Google) att indexera vissa delar av din profil som då kommer att synas i sökmotorn. Är ”titlen”- dvs. ditt profilnamn på Google + Anna Karlsson så kommer en länk till din profil på Google + att visas i sökmotorn om du söker på de namnet! Hängde ni med?

SEO och Pinterest

Namnet (title) du använder på Pinterst i din profil (inte användarnamnet) syns i sökmotorn om du söker på de. Jag gjorde ett sök på mitt namn i sökmotorn (Google) och just nu har pinterest profilen börjat klättra i SERPen (sökresultatet), den ligger för tillfället på sida två, tror att den snart kommer att synas på sida ett i sökresultatet. Även namnen på dina ”boards” kommer att indexeras som h3 element. Något du inte får missa är att länka till din hemsida eller blogg och även till andra profiler du har på nätet (facebook och twitter). Jag tror även att beskrivningarna av bilderna du ”pinar” blir  ”ALT taggar”.

Gjorde en skärmdump på min egna profil på Pinterest och har på bilden ringat in de seo element som sökmotorn tycker om:

Pinterest-seo

Finns en hel del att läsa på nätet om just Pinterest och SEO. Om du Googlar får du upp en massa intressant läsning. Några av mina klasskompisar är bra på att blogga! Läs Werner´s inlägg om hur du marknadsför dig med hjälp av Pinterest eller Maria´s inlägg om Pinterest-  The next new thing :)

Follow on Bloglovin
  • Bra förklarat Emelie!