Optimeringstips!

Optimera mera

Rankas du dåligt i sökmotorn? Vill du synas på förstasidan? Ja då krävs en del arbete… men lite tips på vägen kanske kan hjälpa dig? För det första använd dig av:

Använd Google AdWords (Keyword tool) för att göra en sökordsanalys, dvs. identifiera vilka sökord som kan vara bra att ha med i inlägget eller på olika sidor på din webbplats. Skriv fylliga texter med minst 250 tecken, helst längre. Google gillar långa, relevanta texter! Använd viktiga sökord som du vill ranka på i rubriken och i texterna.

Optimeringstips

  1. URL: Se över din webbadress (finns sökordet med i url:en)? Ta bort alla onödiga tecken och se till att url:en är läsbar och inte för lång.
  2. Titlar (title): Ska bestå av max 70 tecken, vara informativ, säljande och inspirerande! ”Title” är en av de viktigaste parametrarna för bra ranking! Placera sökordet så tidigt som möjligt i titlen.
  3. Meta description: Påverkar inte rankingen, men kan sälja in sidan så att du får fler besökare. Max 160 tecken, kort beskrivning av landningssidans innehåll, skapa unika meta description för resp. sida!
  4. Rubriker: Använd H-taggarna i hierarkisk ordning (H1-H4). Sökordet bör alltid ingå i rubriken.
  5. Ingress: Minst 200 ord. Bör inledas med ett ord som används flitigt, huvudsökordet. ”Knyt ihop säcken” i slutet, vad skrev du i inledningen, koppla ihop texten!
  6. Bilder: Använd alltid ”alt” och ”titel” taggar. Få med sökordet i bildnamnet.
  7. Länktext i internlänkar: Relevanta länkar med title! Hellre textlänkar än bildlänkar!
  8. Landningssida ”meta keywords”: Påverkar inte ranking, bra för interna sökningar. Max 4-5 sökord, huvudsökordet placeras först! Skapa unika meta keywords för resp. sida!

Följer du dessa regler kan jag lova att din sajt kommer att rankas lite bättre i sökmotorn. Men man måste ha tålamod, allt händer inte på en dag! Dessutom gillar Google när de händer lite på sidan, när man uppdaterar sin sajt med ny färsk information, de ger också sökroboten (Googleboten) en anledning till att besöka din sajt oftare!

Follow on Bloglovin