Häromveckan bestämde jag mig för att börja äta lite mer vegetariskt, främst för att det känns lite nyttigare och fräschare. Googlade och hittade ett recept på en indisk gryta med quornbitar, cashewnötter och ingefära. Idag gör jag rätten för andra gången, den var så himla god. Har även valt att spetsa till grytan med lime och koriander och mums så gott det blev!
Här kommer receptet:
Kryddpasta
- 100 gram cashewnötter
- 2 msk riven ingefära
- 2 msk honung
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk koriander
- 2 msk rapsolja
Övriga ingredienser
- cirka 300 – 400 gram passerade tomater
- 1/2 burk kokosmjölk
- 300 gram quornbitar
- cayennpeppar (efter tycke och smak)
- ev. lite salt
- En halv lime
Gör så här:
- Mixa ihop alla ingredienser till kryddpastan med en mixer. Kan rekommendera att inte mixa för hårt, utan låt det gärna bli lite tuggmotstånd.
- Fräs quornbitarna i en stekpanna och blanda i kryddpastan
- Tillsätt kokosmjölken, passerade tomater och övriga kryddor. Låt puttra några minuter
- Häll över lite pressad lime
- Servera med ris eller naanbröd (eller både och)
