Skip to content
Emelie Ockenström
Emelie Ockenström

Onlinemarknadsföring – SEO – Trädgård

  • Om mig
  • Blogg
Emelie Ockenström

Onlinemarknadsföring – SEO – Trädgård

december 1, 2013december 1, 2013

Supergod indisk gryta med quorn, cashewnötter & ingefära

Häromveckan bestämde jag mig för att börja äta lite mer vegetariskt, främst för att det känns lite nyttigare och fräschare. Googlade och hittade ett recept på en indisk gryta med quornbitar, cashewnötter och ingefära. Idag gör jag rätten för andra gången, den var så himla god. Har även valt att spetsa till grytan med lime och koriander och mums så gott det blev!

Indisk gryta med quorn, cashewnötter och ingefära

Här kommer receptet:

Kryddpasta

  • 100 gram cashewnötter
  • 2 msk riven ingefära
  • 2 msk honung
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk koriander
  • 2 msk rapsolja

Övriga ingredienser

  • cirka 300 – 400 gram passerade tomater
  • 1/2 burk kokosmjölk
  • 300 gram quornbitar
  • cayennpeppar (efter tycke och smak)
  • ev. lite salt
  • En halv lime

Gör så här:

  1. Mixa ihop alla ingredienser till kryddpastan med en mixer. Kan rekommendera att inte mixa för hårt, utan låt det gärna bli lite tuggmotstånd.
  2. Fräs quornbitarna i en stekpanna och blanda i kryddpastan
  3. Tillsätt kokosmjölken, passerade tomater och övriga kryddor. Låt puttra några minuter
  4. Häll över lite pressad lime
  5. Servera med ris eller naanbröd (eller både och)

 

Follow on Bloglovin
  • Tweet
  • Mer

Gilla detta:

Gilla Laddar in …

Relaterade

Recept indisk grytavegetariskt

Inläggsnavigering

Previous post
Next post

Instagram

Populära inlägg

  • Coca-Cola byter ut sina etiketter till vanliga svenska namn
    Coca-Cola byter ut sina etiketter till vanliga svenska namn
  • Fin hos frissan
    Fin hos frissan
  • Citron och Kokosmuffins
    Citron och Kokosmuffins
  • Syrianskt bröllop
    Syrianskt bröllop
  • Skrotar Dermalogica och testar Dahl!
    Skrotar Dermalogica och testar Dahl!

Här kan ni följa mig!

  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • Twitter
©2025 Emelie Ockenström | WordPress Theme by SuperbThemes
%d