Tycker om mitt gröna ogräs

Jag och mitt ogräs!

Tycker väldigt mycket om mina gröna växter och har en hel del här hemma. Av någon anledning tycker dem om mig också. Väldigt sällan en växt ”dör”, tror snarare att de flesta växterna kommer överleva mig, har nämligen några som är riktigt gamla, bl.a. Gullrankan! Idag har jag försökt brytt mig om några växter lite extra. Ampelliljan har fått sig en dusch och är på gott humör igen :).

Ampellilja

Nyduschad Ampellilja

Den här galna växten, behöver konstant vatten!

Idag duschade jag den i hopp om att den ska klara sig lite längre utan vatten. Ampelliljan är i för sig ganska tålig och kan stå utan vatten en längre tid, nackdelen är att den sloknar och ser ganska trist ut när den är törstig!

AmpelliljaAmpelliljan har stått på mitt gamla jobb i klassrummet under sommaren och klarat sig utan vatten i cirka åtta veckor! Trodde att den var död när jag kom tillbaka efter ledigheten, men jag gav den lite vatten och vips så tog den fart igen. Den fick följa med mig hem när jag slutade jobba på Hölöskolan förra året. Och nu har den blivit galet stor och breder ut sig över hela bokhyllan, någon som vill ha skott? ;).

Gullranka

Gullranka

Klängväxten, Gullranka (till vänster) har följt med i många år. Det var mamma och pappa som köpte den någon gång på 70- 80 talet! Den är äldre än mig och kommer nog överleva mig;) Den behöver också vatten relativt ofta, cirka en gång i veckan.

Ibland får den en dusch och då blir den glad :).

 

 

 

 

 

Lyktranka

Lyktranka

Även kallad- ”Hjärtan på tråd” (till höger), är riktigt söt.

Lyktrankan klarar sig ganska länge utan vatten och den växer som ogräs. Den tycker om ”översvämningar” kombinerat med långa torkperioder. Den ska beskäras lite titt som tätt för att må bra.
Rötterna är lite speciella, ser ut som vita slemmiga bollar. Vill du ha fler Lyktrankor kan du sticka ner en av ”bollarna” i en annan kruka så får du en till!
Follow on Bloglovin
 • Jenny

  Hej,
  såg dina otroligt fina ampellilja och skulle gärna vilja ha skott om det går.
  Hittade ingen mailadress jag kunde kontakta dig på, så jag skriver här =)

  Hjärtliga hälsningar
  Jenny

  • Emelie

   Hej Jenny! Tack, ja den växer som ogräs! Självklart ordnar vi de. Mejlar dig på studs. / Emelie