Pajdeg med keso

Recept på pajdeg

Det finns många olika recept på pajdeg. Här kommer mitt egna pajdegsrecept med keso, som blir riktigt bra. Gott och knaprigt!

pajdeg

Ingredienser:

  • 150 gram smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl grahamsmjöl
  • 3 msk vatten
  • 3-4 msk keso

Gör så här:

  1. Blanda ihop degen och tryck ut i en pajform (använder en ganska djup pajform från Duka).
  2. Låt pajdegen vila i kylen i minst 20 min.
  3. Förgrädda pajdegen i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter.
  4. Därefter fyller du den med innehåll, t.ex. köttfärs eller röktlax (glöm inte ägg, matlagningsgrädde/mjölk och ost).
  5. När du haft i fyllning i pajen ska den in i ugnen igen, (fortfarande på 225 grader) låt den gräddas i ca 25 min.
köttfärspaj

Dagens middag= Köttfärspaj, mums!

 

Follow on Bloglovin