Onlinemarknadsföring

Onlinemarknadsföring handlar om hur man marknadsför sig på internet. Jag är utbildad onlinemarknadsförare och har ett stort intresse för sökmotoroptimering (SEO), SEM (annonsering på nätet med sponsrade länkar) och sociala medier. Här får ni ta del av tips och tankar kring onlinemarknadsföring.

Tummen upp för Swedbanks kundtjänst på facebook

Swedbank - Facebook

När det uppstår störningar eller tekniska problem på en webbsida brukar inte företag hinna få upp en notis om rådande problem på sin webbsida. Därför har jag som vana att alltid gå in på företagets facebooksida för att förhoppningsvis hitta information om vad som står på. Precis nu har Swedbank problem, jag skulle logga in och betala en räkning men det ... Läs mer..

Google Analytics och mobiloptimering

smartphone användandet

Google Analytics app för iPhone I somras lanserades Google analytics app för iPhone. Nu kan man snabbt och enkelt se statistik i GA för webbsidor direkt i mobilen. Me like! I översikten kan du se vilka som är aktiva just nu på webbsidan, varifrån besökarna kommer (geografi), från vilken trafikkälla (google, direkt, bing, rss etc) besökarna kommer ifrån ... Läs mer..

51% av all trafik från webben kommer från sökmotorer

trafikkällor

Mer än hälften av alla besök kommer från sökmotorerna En rapport som SEO plattformen Bright nyligen släppt visar att majoriteten av trafiken kommer från organisk trafik. Sociala medier bidrar med 5% av trafiken och 10% av trafiken kommer från betalt sök. Trots att den mesta trafiken kommer från organiskt sök så driver betalt sök högre intäkter. Det är ... Läs mer..

Instagram widget

SnapWidget

Skapa en Instagram widget med SnapWidget Vill tipsa om en bra Instagram widget som heter SnapWidget. Med hjälp av den kan du själv skapa din egen widget och anpassa storlek, bakgrundsfärg och lägga till dela knappar mm. Testa själv här: SnapWidget Jag använder den själv på bloggen, ni hittar den till höger om inläggen. ... Läs mer..

Hur du får ditt YouTube-klipp att synas på Google

YouTubeklipp-Turtle

Har du tänkt på att det dyker upp YouTube-klipp (videor) på Google? Ja det var väl ingen nyhet ;). Men vet du hur man får en bra placering på Google med sitt YouTube-klipp? Det finns några enkla SEO knep för att få sitt videoklipp att synas i sökresultatet. Följer du tipsen nedan är chansen stor att du lyckas med att ranka på både Google och ... Läs mer..

Instagram inspiration

annelieadventures

Det finns instagrammare som lägger upp bilder och texter som jag blir inspirerad av. Tänkte att jag skulle lista några av dessa... @Manniskor  Läs och inspireras! Intervjuer om helt vanliga som ovanliga människor. @Anneliadventures En riktig äventyrare som lägger upp underbara bilder tagna på land och nere i djupet! @Yoga_Girl  En helt ... Läs mer..

Satsa på lokal sökmotoroptimering

google+ sida

Lokal sökmotoroptimering Konkurrensen att synas på första sidan med populära sökord på Google blir allt högre. Vill du t.ex. synas på sökorden snickare eller redovisningsbyrå kan du i princip glömma bort det om du har en nystartad firma. Därför ska du istället jobba för att synas lokalt på Google. Om någon i Luleå googlar efter "snickare" kommer hen ... Läs mer..

Min författarbild är tillbaka!

rich snippet - onlinemarknadsföring

I tidigare inlägg berättade jag att min författarbild hade försvunnit och varit borta från google sen i december. Och jag har haft mina teorier på vad det kan bero på. Idag upptäckte jag att bilden äntligen var tillbaka, helt otroligt! Bildbevis: Vad har jag då gjort för att bilden ska synas igen? Det undrar jag också ;). Insåg att jag hade lyckats trycka ... Läs mer..

Har din författarbild på Google också försvunnit?

testverktyg för strukturerad data

Google authorship bilden har försvunnit Sen en tid tillbaka... ganska exakt tre månader sen så har min författarbild (även kallad authorship image och rich snippet) försvunnit från söket och Google. Tidigare såg man en bild bredvid sökresultatet (pilen på bilden har inget med saken att göra):  Idag ser det ut så här: Nu när bilden är borta har jag ... Läs mer..

Hur ser din hemsida ut i mobilen?

Användandet av internet i mobilen

Den mobila fasen Under de senaste åren har mobilt internet blivit allt viktigare. Vi använder dagligen internet och den tid som läggs på mobilt internet har tredubblats på två år! Två av tre använder sig av en mobil för att koppla upp sig mot nätet. I åldern 12-15 år använder 78 % dagligen en smart mobil. Även surfplattan har blivit allt vanligare, särskilt ... Läs mer..