Krispig Björnbärspaj med lime

Himmelskt god Björnbärspaj

Fick en massa Björnbär från mammas trädgård för några veckor sedan som jag hade fryst ner. Nu i helgen bestämde jag mig för att göra en god paj av dessa bär. Det blev en riktigt krispig och god björnbärspaj! Tyvärr blev den lite lös, jag tror det kan ha berott på att björnbären var frysta och jag hade i lite för många. Pajen höll dessutom på att svämma över i ugnen, valde en för liten pajform. Men annars blev den riktigt lyckad. Limeskal och limesaft var supergott att ha i!

Björnbärspaj med lime

Recept – Björnbärspaj med lime

Björnbärspaj före gräddningDu behöver:

  • 150 gram smör
  • 3 dl socker
  • 3 dl mjöl
  • 2 st ägg (små)
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 lime (rivet skal av en lime + lite limesaft)
  • 100 – 150 g björnbär

BjörnbärspajGör så här:

  1. Sätt ugnen på 150 grader
  2. Smörj och bröa en större form
  3. Blanda smör, socker och ägg med en elvisp
  4. Blanda de torra ingredienserna: Mjöl, bakpulver, vaniljsocker och limeskal
  5. Häll i de torra ingredienserna i smeten – blanda med elvispen
  6. Pressa lite limesaft i smeten – blanda
  7. Bred ut smeten och lägg i bären
  8. Blanda lite socker, mjöl och smör (smuldeg) snurra några längder och forma till en sol (se bild på pajen ovan)
  9. Grädda pajen i ugnen i ca 1 timme
Follow on Bloglovin