Har din författarbild på Google också försvunnit?

Google authorship bilden har försvunnit

Sen en tid tillbaka… ganska exakt tre månader sen så har min författarbild (även kallad authorship image och rich snippet) försvunnit från söket och Google.

Tidigare såg man en bild bredvid sökresultatet (pilen på bilden har inget med saken att göra):

författarbild på google

 Idag ser det ut så här:

författarbild på google saknas

Nu när bilden är borta har jag märkt att jag får mindre besök än tidigare på bloggen. En bild säger mer än tusen ord! Lockar till fler klick och leder till att fler besöker bloggen!

Varför har google tagit bort min författarbild?

Teori 1, Google anser att min blogg är ”lågklassad” och mindre värd

I december så bestämde sig Google för att minska mängden av rich snippets i sökresultatet. Jaha och varför då? Jo för att fler starka sajter ska gynnas. Mindre lågklassade sidor ska helt enkelt inte få ha en bild i sökresultatet. Här kan ni läsa mer om detta: Google Reduces Authorship Rich Snippets In Search Results

Teori 2, Det är något fel på mitt namn 😉

I Google webmaster tools finns riktlinjer och instruktioner för hur du ska göra för att din rich snippet bild ska synas. Jag noterade detta:

Does your article include a byline with your name? The byline should read ”By <name>”. <name> should match the first and last name on your Google Profile.” 

På Google+ heter jag Emelie Ockenström Norberg och här på bloggen bara Emelie Ockenström. Kan det vara en möjlig orsak? Långsökt? Jag vet inte… hur som, jag ändrade mitt namn på Google+, nu heter jag bara Emelie Ockenström… dock kunde jag inte ändra webbadressen för Google+ så där har jag fortfarande båda efternamnen kvar: google.com/+EmelieOckenstromNorberg vet inte heller om det har någon betydelse.

Teori 3, Kodfel, tekniskt fel?

För att testa om din författarbild syns (om du uppnår alla Google-kriterier) kan du testa detta i rich snippet tools. Ja och här syns min bild och allt ser frid och fröjd ut…

testverktyg för strukturerad data

Tills jag scrollar längre ner och tittar under extraherad strukturerad data kan det vara här skon klämmer? Och i så fall vad behöver jag åtgärda, göra?

exempel extraherad strukturerad data

Andra tips och teorier som ger mig svar på varför jag förlorat min fina bild tas tacksamt emot! 

Follow on Bloglovin