Drick mer citronvatten!

Därför ska du dricka citronvatten

Det finns en massa hälsofördelar med att dricka vatten med citron i. Och många förespråkar att man ska dricka varmt citronvatten på morgonen. Varför ska det vara varmt? Tror det kan bero på att det tar energi för kroppen att bearbeta kallt vatten och på morgonen är magen lite känsligare.

Jag själv har infört vanan att dricka citronvatten eller limevatten varje dag till middagen. Och varför håller jag på med detta? Jo jag inbillar mig att magen mår lite bättre och matsmältningen påverkas positivt. 

citronvatten

Några fördelar med att dricka ett glas citronvatten om dagen:

  • Rengör ditt system: Gifter och annat skit som finns i kroppen rensas bort eftersom citronsaften ökar graden av urinering i kroppen. Enzymer i citronen hjälper till att stimulera levern och är ett hjälpmedel i avgiftningen. 
  • Förbättrar immunförsvaret: Citron innehåller en massa C-vitamin, bl.a. askorbinsyra som har antiinflammatoriska effekter.
  • Balanserar PH-nivån: Citron är basiskt och vi behöver mer sånt i magen för att undvika att bli försurade.
  • Hjälper kroppen att ta upp järn!
  • Du får friskare tandkött och fräschare andedräkt!
  • Din hy mår bra av citronvatten: C-vitamin samt andra antioxidanter som finns i citron bidrar till att minska rynkor och blemmor. Citron hjälper också till att bekämpa fria radikaler (Fria radikaler är en biprodukt från kroppens energiförbränning. Ett överskott på fria radikaler är skadligt för kroppens celler). 
Follow on Bloglovin