Värt att veta

Här får ni ta del av blandade inlägg om allt mellan himmel och jord, saker av värde, det jag finner intressant. Det som handlar om min vardag och mitt liv.

Hemma igen efter en fantastisk resa i Asien

Snorkling med sköldpadda i Filippinerna

Tiden går fort, alldeles för fort! Nu har man varit hemma i snart fyra veckor och resan känns som en suddig dröm. Allt vi fått uppleva och se går inte att beskriva med ord utan finns förevigt i våra minnen. Vill man drömma sig tillbaka kan man alltid gå igenom alla hundratals bilder och videofilmer vi lyckats ta! Grott- och djungeläventyr i Vietnam, ... Läs mer..

På äventyr i Kambodja!

Tempel i Kambodja

Just nu befinner jag mig i Kambodja, i Siem Reap. I tre dagar har vi besökt tempelområdet Angkor Wat, helt makalöst vackert! Det är otroligt häftigt att gå runt i djungeln och se dessa välbevarade tempel. Imorrn bär det av med buss till staden Kratie (nordöstra Kambodja). Om två veckor lämnar vi landet och tar oss över gränsen in till Vietnam. Därefter ... Läs mer..

Packlista backpacking i Asien

Livet

Backpacking i Asien Då var det sagt... nästa vecka beger vi oss ut på äventyr i nästan tre månader. Kommer hem lagom till vårens ankomst, hoppas vi... Vår första anhalt blir Phnom Penh, Kambodjas huvudstad. Där kommer vi vara i några dagar för att sen bege oss inåt i landet mot Siem Reap för att besöka Angkor Wat. Därefter har vi inte riktigt bestämt vad ... Läs mer..

Tre viktiga valfrågor för mig: Försvaret, skolan och miljön!

lumpen vinter

På söndag är det val och jag är fortfarande inte helt hundra på vilket parti jag ska lägga min röst på. De tre viktigaste valfrågorna för mig handlar om skolan, försvaret och miljön. Partierna som jag tycker har bäst politik inom dessa områden är Folkpartiet, Moderaterna och Miljöpartiet. Därför kommer det förmodligen bli ett av dessa partier som får min ... Läs mer..

Googles influensastatistik

influensastatistik

Orolig för att du ska bli sjuk? Känns det som att influensatiden har börjat? Med Googles influensastatistik kan du ta reda på, eller få en hint om när influensan drar igång. När det söks mycket på influensa på google kan man börja ana att influensan är på intåg. Med hjälp av riktiga influensaövervakningssystem och sökdatan från google har man kunnat ... Läs mer..

Fjällvandring i Jotunheimen och över den berömda Besseggen

Besseggen

Vackra Jotunheimen Jotunheimen och området kring Gjendesjön är otroligt vacker och sagolik med alla vattenfall, höga berg och det turkosa vattnet. Under semestern tillbringade vi fem dagar i den norska fjällvärlden, i nationalparken Jotunheimen som ligger ca 80 mil från Stockholm. Bilfärden dit tog 9 timmar. Målet var att ta sig över Besseggen (1743 meter ... Läs mer..

Vad tror ni om en långresa nästa år?

soon dong cave

Vi planerar en långresa nästa år och det är riktigt svårt att bestämma sig för vart i världen man vill åka, vad man vill se och uppleva. Nya Zeeland och Papua New Guinea har varit ett alternativ, även Sydamerika - jag vill verkligen till Galapagosöarna! Nu är vi inne på Asien... Kambodja - Vietnam - Filippinerna - Indien Kan det kanske vara något? Har ... Läs mer..

Tittar förbi, säger hej och lämnar ett tips

hitta din tv-serie

Jag tror banne mig att bloggen har stängt för sommaren men det kan hända att den öppnar lite då och då.... Sitter man och knappar på datorn hela dagarna på jobbet så behöver man göra något annat på kvällarna (därför behöver jag en paus från bloggen). Typ träna, umgås med vänner eller softa i soffan. Idag har jag faktiskt redan tränat, gjorde det under ... Läs mer..

Soppatorsk!

Morgonpromenad i Central Park

Det går i vågor men ibland så har man helt enkelt inte tid eller lust till att blogga. Egentligen har jag ingen lust nu heller, är riktigt trött efter gårdagens sommarfest med jobbet och är precis hemkommen efter en liten löptur. Tack vare löpturen fick jag ny energi så jag orkar slå lite på tangenterna och skriva några rader i bloggen som har fått alldeles ... Läs mer..

Reseskildring Mexico: Tulum och Cozumel

DCIM100GOPRO

Tulum - Paradiset på jorden? Nu har jag snart varit hemma i en vecka och börjar sakta men säkert landa i vardagen. Här följer en reseskildring med bilder från den underbara resan till Mexico jag och min kille gjorde. Första veckan tillbringade vi i Tulum som ligger ca 2,5 h bilfärd från Cancun (flygplatsen). Lättast att ta sig från Cancun till Tulum är ... Läs mer..