Vad tror ni om en långresa nästa år?

Vi planerar en långresa nästa år och det är riktigt svårt att bestämma sig för vart i världen man vill åka, vad man vill se och uppleva. Nya Zeeland och Papua New Guinea har varit ett alternativ, även Sydamerika – jag vill verkligen till Galapagosöarna!

Nu är vi inne på Asien…

Kambodja – Vietnam – Filippinerna – Indien

Kan det kanske vara något? Har hittat riktigt billiga flygbiljetter till Kambodja och huvudstaden Phnom Penh för cirka 2 500 kr/ person med 2 mellanlandningar. Från Kambodja kan man sen ta sig vidare till Vietnam med buss och i Vietnam kan man åka runt med tåg för att uppleva och se olika platser. Från Vietnam kan man ta ett flyg till Filippinerna som kostar max 3 000 kr/ person och därifrån kan man åka vidare till Indien. En flygbiljett från Filippinerna till Indien kostar ca 5 000 kr/ person.

Några måsten om vi spikar Asienresan

Angkor Wat (Kambodja)

En berömd ruinstad som ligger i norra Kambodja. Väldigt välkänt och ett måste om man åker till Kambodja.

Angkor Wat

Son Doong Cave (Vietnam)

Världens största grotta som upptäcktes ganska nyligen, år 2009. Har sett sagolikt vackra bilder från grottan och skulle nästan kunna betala ca 20 000 kr för att få uppleva grottan. Det är tyvärr så mycket det kostar. Grottan är inte öppen för turister utan man måste boka en 7 dagars lång tur med Oxalis Adventure som är de enda äventyrsbolag som har fått tillåtelse att arrangera guidade expeditioner till grottan.

Här kan ni läsa mer om grottan och se otrotligt vackra bilder (fan jag måste ta mig hit på något sätt): http://www.huffingtonpost.com/2014/06/29/son-doong_n_3873341.html

son doong

soon dong cave

Chokladkullarna – Chocolate Hills (Filippinerna)

Mäktiga kullar som ligger på den filippinska ön Bohol. Över 1000 kalkstens kullar som formats av geologiska orsaker. Ser riktigt mäktiga och häftiga ut.

chokladkullarna

Vi får väl se vart det slutar och vart vi reser…. to be continued…

Nu ska jag laga mig lite mat och sen fortsätta att tycka lite synd om mig själv för att jag åkt på en onödig sommarförkylning! Hoppas att den ger med sig illa kvickt för sånt här orkar jag inte med i värmen och det är dötrist att ligga hemma i soffan och snörvla!

Follow on Bloglovin