Vad gör egentligen en gräsänka?

Då har Johan lämnat Södertälje för att påbörja sitt nya jobb nere i Trollhättan… förhoppningsvis ses vi på torsdag för då är man ledig (Sveriges nationaldag).

Vad gör man då som gräsänka? De första som dök upp i huvudet var ”Varför inte städa” – städar jag nu kommer det förmodligen fortsätta vara fint hela veckan. Jag tror att vi tjejer är duktigare på att hålla rent och snyggt, vi mår bättre när det inte finns för mycket saker omkring oss, medan ni killar kan hantera röra och skiter fullständigt i och hur det ser ut. Det gäller självklart inte alla killar och tjejer men majoriteten tror jag tycker och tänker så här. Och varför gör vi de? Antingen är det medfött på något vis eller så är det något vi lär oss under uppväxten- vi ser våra mammor städa och hålla rent hus medan pappa mekar bil och snickrar. Lite så var de faktiskt i min familj och jag antar att ni känner igen er…

Men vet ni vad, jag struntade fullständigt i att städa. Istället har jag jobbat lite med mitt företag, planterat en jordgubbsplanta som jag köpte på IKEA igår, tagit de lugnt, lagat lite mat och tittat på tv samtidigt som jag surfat. Okej diskmaskinen är faktiskt iplockade och påsatt ;). Och nu väntar en chokladkaka på mig i kylskåpet, för den är jag värd!

Jordgubbsplanta från IKEA

Skönt med kortvecka igen men synd att jag inte kan träna, suger! Hoppas att jag snart får den där remissen till ortopeden. Jag är min egna läkare och har gett mig diagnosen: Inflammation i hälsenan och i benhinnorna. Hur vet jag de? Jo jag överpronerar och belastar fel när jag löptränar och nu har jag överbelastat fötterna (tränat med fel skor och för mycket) och då får man stå sitt kast (plus att detta har förföljt mig hela livet till och från- jag känner min kropp och mina dumma fötter). Vad kommer läkaren att ordinera?  Förmodligen formgjuta sulor efter mitt fotval och skicka mig vidare till en sjukgymnast. Vad vill jag att läkaren ska göra? 1. Skicka mig på en magnetröntgen (för att utesluta ev. andra tråkigheter) 2. Formgjuta sulor 3. Sjukgymnastik.

Nej nu ska jag käka choklad och fortsätta tycka synd om mig för att jag har ont och för att jag är gräsänka, en gräsänka som städstrejkar!

 

Follow on Bloglovin