Tre tips på hur du får bättre ranking på Google

Bilder i SERPen

När du gör en sökning på Google syns ibland bilder i SERPen (sökresultatet). Har du optimerat dina bilder rätt, med en title och alt-text ökar chansen att du syns där. Om du söker på ”julblomma 2012″ ser man en bild från min blogg:

bilder i SERPen

Profilbild i SERPen

Ett annat tips som jag skrivit om tidigare: Skapa ett konto på Google + och lägg till en kodsnutt på din blogg så kommer din profilbild från Google + att synas intill ditt blogginlägg, se exempel nedan:

profilbild som syns intill blogginlägget

Det ser lite proffsigt ut samtidigt som de förhoppningsvis kommer ge dig mer trafik till din blogg. En bild säger mer än tusen ord! Kika in här och fixa på en gång vetja: Locka fler besökare till din blogg med en profilbild. Tyvärr verkar detta inte alltid fungera. Om du har mycket trafik till ett inlägg som du skrivit så ökar chansen att din profilbild från Google + dyker upp.

Länka till undersidor

Det är viktigt med länkar för att din sajt eller blogg ska få bättre ranking på Google. Det är bra att tänka på att inte bara länka till startsidan/första sidan. Försök istället att sprida lite länkar till undersidor på sajten. Det är inte lätt att sprida länkar till sin sajt och man bör tänka på vart man placerar dessa länkar. De ska vara relevanta länkningar från sajter som har en koppling till de du skriver om, länkar som finns i content (skrivna inlägg). Länkar i kommentarsfält och länkar placerade i widgets (på sidorna av bloggen) är no follow länkar, vilket betyder att Google inte tar hänsyn till dessa. När du länkar från din blogg är det också viktigt att du använder ankartexter de gillar Google. Mer om detta i nästa stycke.

Jag skrev en krönika för Friskis&Svettis i Södertälje och fick då två länkar till två undersidor på min blogg. Det är två bra länkar. Länkarna skulle ha varit ännu bättre om de hade haft välskrivna ankartexter.

Exempel på ankartext:

Läs min krönika på Friskis&Svettis hemsida
Ankartext: krönika på Friskis&Svettis

Länkar till undersidor

Follow on Bloglovin