Tänk om man hade ett litet sommarhus på Västkusten

En helg på Västkusten

Spenderade en härlig helg i Trollhättan och på vackra Smögen. Har ätit räkbaguetter så det räcker och blir över… och njutit av det underbara vädret… semestern har börjat på allvar och det känns riktigt gött!

Räkbaguette

I fredags gick vi en liten tur på Kärlekens stig som går längs Göta älv i Trollhättan. Det är riktigt fint längs älven och orkar man kan man ta sig upp på en bergstopp. Vyn över älven och Trollhättan är underbar!

kärlekens stig

Johan

Bro vid Kärlekens stig

Utsikt över Göta älv

På lördagen bilade vi till Smögen, det tog cirka 1 h och 10 min från Trollhättan. Vi bodde på Smögens Hafvsbad, helt ok hotell. Lite besviken över det som kallades ”spa”- en inomhuspool, inomhusjazzuci och en uteplats med få solstolar. Självklart kunde man boka behandlingar också men det gjorde vi inte (det var redan fullbokat). Hade högre förväntningar på hotellet, hade också fått för mig att det låg närmre havet, att det låg alldeles intill men det var några minuters gångavstånd. Annars var maten toppen på hotellet och servicen var ok, inte den bästa men klart godkänd.

Smögen kommer jag definitivt besöka igen, älskar verkligen den lilla hamnstaden, den vackra naturen och havet!! Kvällslivet var det inget fel på heller. Vi hamnade på en liten krog med liveband som spelade riktigt bra, bland annat ”Det finns inga norrmän på Smögen” – jo det finns nog fler norrmän där än svenskar ;).

Utsikt över Smögen

Underbara Smögen

Emelie

Smögen-klippor

Tång

Vacker sjöstjärna

Smögens hamn

Dagen efter Smögen åkte vi en sväng till Hunnebostrand som ligger norr om Smögen. Också en riktigt mysig och vacker hamnstad. Jag tror jag är kär i Västkusten och i framtiden hoppas jag på ett litet sommarhus här nere. Det kommer kosta skjortan! Men man kan ju alltid drömma…

Hunnebostrand

Follow on Bloglovin