Svart eller vit hatt?

Skillnaden på att vara en svart eller vit SEO:are

Har precis börjat lära mig SEO och tycker att det är en intressant värld att kliva in i. Tyvärr har jag fått höra en massa negativa saker om SEO:are också:/ Att vi inte skulle vara ärliga, att vi lurar google! Har nog inte riktigt tänkt i dem banorna tidigare, men det ligger något i de. Dock tycker jag att det finns två klara skillnader. Antingen blir man sökmotoroptimerare för att man bara vill manipulerar sökmotorn, vilseleda och därmed går förbi de riktlinjer som skapats för SEO. Man blir en sk. ”Blackhat”- en svart hat!

Eller så använder man sig av de riktilinjer som skapats för att optimerar en sajt på rätt sätt, man hjälper google att hjälpa användarna att hitta till rätt sajt. Man använder rätt teknik, med sunt förnuft och tydlighet med riktat och länkvänligt innehåll på sajten! Det är vad en sk. ”Whitehat”– vita hattar sysslar med! Vit hat

Vilken sida tror ni jag ställer mig på? Självklart den goda sidan, den vita hattens sida!

Läs gärna Nikke Lindqvist inlägg om vad han tycker om att undervisa oss ”Onlinemarknadsförare” på Medieinstitutet i SEO, under fyra veckor.

En del kommentarer han fått på inlägget blir jag rent av förbannad på, Jimmy Wirsborg verkar tycka att håller man på med SEO är man en svart hat, man lurar google! Kan nog prata hur mycket som helst om detta. Men återigen, har du t.ex. ett företag och en sajt. Så måste du bygga den perfekta sajten, som är användarvänlig och tydlig. Just för att användarna ska hitta till din sajt och för att dem ska kunna hitta i din sajt! Det hör ihop, det gäller att bygga en perfekt sajt, med bra och rätt teknisk kodning, följa reglerna, finns en regelbok för detta ”Google SEO guide”– så länge du följer den är du och förblir en vit hat på nätet, KLART SLUT!

 

Follow on Bloglovin
  • Vit katt

    Mycket fint inlägg. Fram för fler vita hattar!