Smarrig kladdkaka med Chili och Turkisk peppar

Smaksätt din kladdkaka

Igår bakade jag en riktigt god kladdkaka som jag smaksatte med chili och turkisk peppar.

Kladdkaka med Chili och Turkisk peppar

Istället för att göra en vanlig kladdkaka kan man smaksätta den med något. Tips på smaksättningar: chili, polkagrisar, apelsinskal, daim, kina puffar, turkisk peppar eller kanel mm.

Smaksättningar - Kladdkaka

Om ni vill prova att göra min smaskiga kladdkaka följer ni receptet nedan (stulet från Arla kökets recepthäfte).

Kladdkaka för ca 12 personer

  • 3 Ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl kakao
  • 150 g smör
  • Ca 6 bitar turkisk peppar
  • Chili (finhackat – här gick jag på magkänsla)
  • Vaniljglass

Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Ta fram en form (gärna en form med löstagbar kant). Smörja och bröa formen. Smält smöret. Rör ihop ägg och socker (ej elvisp) i en bunke. Blanda ihop alla torra ingredienser och rör ner dem i smeten tillsammans med smöret. Häll smeten i den smorda och bröade formen. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min. Kladdkakan ska vara lite kladdig i mitten men torr på ytan då är den klar! Låt kakan svalna och servera med vaniljglass.

Ingredienser - Kladdkaka

Follow on Bloglovin