Så gör du enkla julgrupper

Enkla julgrupper

Jag tycker om att göra julgrupper och vill visa väldigt enkla julgrupper som jag gjort. Har ofta hyacinter i mina julgrupper för de doftar så gott. Nackdelen med hyacinter är att man måste köpa nya efter cirka tre veckor, de blommar så fort och vissnar lika snabbt. Några tips på vägen för att göra den perfekta och enkla julgruppen:

Tips julgrupp

  • Knövla ihop lite tidningspapper i botten av krukan eller skålen om kanten är alldeles för hög, då kommer blomman att sticka upp över kanten. Och om du behöver vattna sugs onödigt vatten upp i pappret.
  • Blanda mossa, både grön och vit mossa i julgruppen.
  • Använd kanelstänger för att piffa till lite extra.
  • Olika figurer, tomtar kan man också sticka ner i mossan.
  • Gör en fin julgrupp med hyacinter i badrummet, där trivs dem bra. Det är varmt och fuktigt. Det luktar dessutom gott!
  • Julgranskulor, rosetter eller liknande kan man också sticka ner i mossan.
  • Om du köper en liten julstjärna att ha i julgruppen kan du själv hälla på lite glitter på bladen, blir jättefint. Du kan också köpa färdiga julstjärnor med glitter. Annars kan du köpa glitter på Panduro för en liten summa.

 

julgrupp i badrummet

Julgrupp med hyacinter i badrummet

Amaryllisen nedan har jag visat i ett tidigare inlägg. Nu har den äntligen börjat blomma! Något jag har lärt mig är att man inte ska vattna den, då blir stjälken superlång!

Amaryllis
Amaryllisen med tomtar (innan jag vattnade)
Amaryllis med tomater
Amaryllis med tomater

Lite suddig bild och tyvärr har julstjärnan bakom hyacinten vissnat:( Vet inte varför, men har förmodligen vattnat den för dåligt så den ska jag byta ut! Jag hade glitter på julstjärnan som jag köpt på Panduro.

julgrupp med kanelstänger

Julgrupp med kanelstänger

Förra året gjorde jag lite mer ”avancerade” julgrupper, som jag i för sig skulle ge bort. Bild på dessa ser ni nedan. Eller kolla i min gamla blogg för lite närmare bilder.

julgrupper

"Ge bort" julgrupper som jag gjorde julen 2010

 Lycka till nu med att göra era egna fina julgrupper!

 

Follow on Bloglovin