Matkasse hysterin

Färdiga matkassar med recept

Att få en levererad matkasse med recept hem till dörren har blivit hysteriskt populärt! Något du har provat? Jag skulle vilja prova, men har inte gjort de än! När man googlar på matkasse finns det en hel del olika företag som sysslar med att just sälja matkassar! Det finns till och med en sajt, vid namn Matkasse som har inriktat sig på att jämföra och recensera de olika matkasse företagen.

Matkassar

Årets julklapp är en matkasse!

På tv3, Adam live är Middagsfrids grundare Kicki Theander med och lagar mat på fredagar. Ja matkasse hysterin är här!

Vad jag har fått höra så måste man själv köpa ”grundråvarorna”, som t.ex. kryddor och mjölk. Skulle det inte vara bra om man kunde beställa en ”baskasse” eller ”veckokasse” med varor som man själv kan välja och plocka ner i kassen via företagets hemsida? Och som levereras samtidigt som veckans matkasse? Då hade jag nappat direkt:) För vem är inte trött på att springa till affären x antal gånger i veckan för att komma på vad man ska laga till middag!

Frågan är om alla dessa matkasse företag är här för att stanna? Eller är det bara en hysteri som kommer att dö ut? Så som vi lever idag är nog den optimala lösningen för en familj just att få en matkasse hemlevererad!

Jag tror att matkasse företagen kommer bli fler under en tid framöver men sedan kommer företagen att konkurrera ut varandra. Det kommer att vara ett par stycken som håller sig kvar på marknaden och just nu, idag och en tid framöver så slåss matkasse företagen om kunder. För att stanna kvar krävs bra marknadsföring online som offline, en bra sajtstruktur som är sökopitmerad och användarvänlig (med de menar jag att besökaren vill surfa runt på din sajt, den är lättnavigerad, uppdaterad och lätt att hitta på)!

Linas matkasse VS Middagsfrid

Jag tippar på att Linas matkasse och middagsfrid är här för att stanna! Det är dem två som syns och hörs mest offline som online. När de kommer till sökresultaten (sök på matkasse) så syns båda på annonser. Linas matkasse syns före Middagsfrid i de organiska sökresultaten, Middagsfrid ligger långt ner på första sidan, kanske skulle behöva klättra några steg uppåt? Har tittat lite hastigt på sajterna och vid första anblicken tycker jag att Linas matkasse tilltalar mig mer än Middagsfrid. Man behöver inte scrolla ner på Linas matkasses första sida vilket kan irritera mig, utan man får bra information och ett bra första intryck av sajten så fort man kommit in på sidan! Trevligt är att på båda sajtern får man se en bild på kvinnorna som står bakom företaget, det ger ett bra intryck!

 

Om årets julklapp, matkassen blir en flopp eller succé får vi vänta och se

 

 

Follow on Bloglovin
  • Nice med matkasse. Men hade ingen aning om att det fanns så många konkurrenter redan. Att det är årets julklapp är rätt trist. Vem vill ha en matkasse under granen när bordet redan varit dukat x-antal gånger under dagen.