Kebnekaise- Abisko ett äventyr!

Utmaningar och äventyr

För cirka fyra år sedan var jag med om ett riktigt äventyr, en utmaning och en upplevelse utan dess like. Trots att jag idag inte jobbar som lärare har jag läst en utbildning till idrottslärare som jag kommer ha mycket nytta av resten av livet. Lärdomar och minnen som satt sina spår. Ett starkt minne jag alltid kommer att bära med mig är resan och utbildningen uppe i Lapplandsfjällen som varade i två veckor.

Första veckan åkte vi på turskidor från Kebnekaise till Abisko. En tur på tio mil som jag nu idag tänker mycket tillbaka på. Den turen var för mig en riktig utmaning, med många roliga och jobbiga stunder. Värst av allt var kylan! Bäst av allt var gemenskapen och känslan av att klara av mer än vad man tror! Vädret skiftade från dag till dag. Glömmer aldrig den starka vinden som vi var tvungna att skida igenom! Eller mina stackars fötter som jag frös så mycket om! Upplevelsen av att somna och sedan vakna upp i en snöbivack och skåda världens vackraste utsikt! Men bäst av allt var nog den dagen vi kom fram till Abisko, Björkliden och fick basta, duscha och ÄTA restaurangmat och somna i en stuga med element, underbart!

Jag är en person som behöver utmanas ibland för att kunna känna att jag lever och kunna njuta av vardagen och då och då tänka tillbaka på vad jag har varit med om. Detta är ett äventyr som inte går att förklara i ord om man själv inte varit med. Ett äventyr och en utmaning som jag sent kommer glömma.

Jag tror att alla behöver få utmanas och vara med om lite äventyr här i livet. Livet i sig är ju ett stort äventyr men ni förstår nog säkert vad jag menar. Ett äventyr kan tolkas olika och vara en helt annan upplevelse med en annan betydelse än det jag just skrivit och berättat om. Det är känslan jag vill komma åt, en känslan som inte riktigt går att förklara, att sätta ord på, utan något man bär inom sig efter att ha varit med om något stort som för dig kan räknas som ett äventyr!

 

Follow on Bloglovin