Julgrupper & julblommor 2012

Årets första julgrupp

Nu har jag gjort årets första julgrupp. Blev en traditionell julgrupp med en hyacint, en rosa julstjärna, mini en, murgröna, mossa och lite glitter. Julblommorna placerades i en fin keramik skål köpt på Plantagen. Glitterstjärnorna köptes på Interflora i Söderhallarna och samtliga blommor inhandlades på Plantagen.

Traditionell julgrupp

Årets första julgrupp

Julgrupp med rosa julstjärna

Detta inlägg om ”julgrupper & julblommor 2012″ kommer jag att fylla på vartefter. Jag vill inte göra alla julgrupper på samma gång, kul att få ha något att pyssla med under hela december. Ni får kika in här ibland för att se om inlägget är uppdaterat.  Mer inspiration från förra årets julgrupper hittar ni här: Enkla julgrupper.

Tips- Om man inte har tid eller ork att göra egna julgrupper och julblommor: Skicka en färdiggjord julblomma till någon du tycker om.

Mammas julgrupper

Jag har ärvt mina gröna fingrar från min mamma. Hon är riktigt pysslig och duktig på att göra julgrupper. I år har hon säkert fyllt hela hemmet med en massa fina grupper. Tänkte fota julgrupperna och lägga upp dem i detta inlägg framöver. Tillsvidare får ni ett smakprov på en av hennes julgrupper från förra året. En stor julgrupp med två hyacinter, murgröna en vit julros (tror jag), massa mossa och två små tomtar.

mammas julgrupp

Fler hemmagjorda julgrupper

Nu i helgen har jag haft lite mer tid att göra fler julgrupper. Men snart så får de räcka, med tanke på att vi inte bor så stort, vi kan ju inte ha julgrupper i hela lägenheten, eller varför inte ;).

I julgruppen nedan har jag planterat murgröna, Vriesa (Papegojstjärt) och en kaktusväxt som jag inte vet namnet på.

Det finns en fin liten blomsteraffär i Weda i Södertälje, i samma byggnad som Willys och Jober Max, som heter Weda blomman. Där finns en massa små söta prydnadssaker att ha i julgrupper och i andra blomsterarrangemang, där köpte jag bl.a. ljushållaren, domherren, svamparna och lite andra småsaker som ni ser i grupperna längre ner.

Fint med julgrupp i fönstret

julgrupp med ljus

Julgrupp i rött

Mini julgrupper med hyacinter

Jag har även gjort två små ”mini” julgrupper med hyacinter. Den ena hyacinten är placerad i en vit marimekko skål och den andra i en korgliknande skål fylld med mossa.

Mini julgrupp

Liten julgrupp med hyacint

Ge bort julgrupper

När man har fyllt hela hemmet med alldeles för många julgrupper kan man börja göra julgrupper som man kan ge bort. Min mossa tog slut men jag kom på den genialiska idéen att man kan fylla gruppen med något annat, glitter blev de! Den blev ok, men jag tycker att mossjulgrupperna är finare, men den här har sin charm också!

Ge bort julgrupp med mossa

Ge bort julgrupp

Follow on Bloglovin