Hur man googlar och annat vi sökt efter under 2013

Det här sökte vi efter på Google under 2013

Varje år i december släpper Google en trendlista som är baserad på vad svenskarna sökt mest efter under året.

Under 2013 har sökningar på Paul Walker, Yohio och Zara Larsson ökat mest i popularitet. På listan över de mest eftersökta ”Hur man” frågorna hittar vi ”Hur man googlar” på en nionde plats. Och till er som behöver hjälp med att komma igång med googlandet… Klicka vidare till: ”Hur man googlar guiden” ;).

Hur googlar man

På listan över ”Mest sökta maträtter 2013″ kammade Kladdkaka, pannkaka och pulled pork hem medaljerna. Varför gäspar man, varför hickar man och varför nyser man var de mest eftersökta ”varför frågorna”.

Här hittar ni den fullständiga trendlistan: Google trends

Dra nytta av trendlistan – blogga om sökfraserna

Man kan dra nytta av denna lista med sökfraser och få tips på nya blogginlägg och på så sätt driva mer trafik till bloggen. Välj en sökfras t.ex. ”Hur man deffar” och kolla först hur sökresultatet ser ut, är konkurrensen hög (är det många som syns med vettiga inlägg/ sidor som handlar om ämnet), ja då kanske det blir svårt att ta en bra placering. Men är sökresultatet dåligt (få som har skrivit ett vettigt inlägg/ sida som handlar om ämnet), ja då finns det en stor chans att du kan ta en bra placering om du sökmotoroptimerar inlägget.

Här kan du läsa om hur du optimerar ett inlägg: Locka besökare till bloggen och här kan du ta del av alla SEO inlägg som jag skrivit: SEO inlägg

Och slutligen, vad sökte världen efter 2013? Här får ni svaret:

Follow on Bloglovin