Hemmapyssel

Jag har minsann mina stunder då jag hemmapysslar, sköter om mina fina växter/blommor, julpysslar mer än gärna, helst inte på sommaren;) och får lite andra idéer som jag hoppas kunna dela med mig av här. Mer pysseltips hittar ni här: http://hemmapyssel.com

Ny blogg

Hemmapyssel

Denna blogg har inte fått mycket uppmärksamhet på sista tiden.... Men nu är det dags för mig att presentera min nya blogg som enbart kommer handla om pyssel, allt från DIY till min balkong och 3D printing.  Välkomna dit istället! Hemmapyssel.com ... Läs mer..

Juliga ljusgrottor som hänger fint i fönstret

Glaskula med Lucia

Ljusgrottor med tomte, lucia och värmeljus Nu är det jul igen... och mina pysselfingrarna får äntligen skapa julstämning i vår nya lägenhet som vi flyttade till i helgen! Idag har jag hängt upp glaskulor i fönstret som jag köpt på Panduro. Glaskulorna är formade som ljusgrottor med hål i så du kan placera ett ljus eller en liten figur i grottan. Placerade ... Läs mer..

Paketkalender för stora som små

The Body Shop Adventskalender 2014

The Body Shop´s lyxiga Adventskalender 2014 Köp Body Shop´s adventskalender till någon du tycker om, eller varför inte till dig själv? Den kostar 750 kr online och har en skönhets-surprise bakom varje lucka. Här hittar ni den lyxiga paketkalendern: The Body Shop adventskalender 2014  Adlibris Pixi adventskalender Kommer ni ihåg Pixiböckerna? Jag ... Läs mer..

Minipumpa och lite spindelväv!

Minipumpa - Halloween

Tidigt imorse Halloweenpyntade jag och två kollegor vårt kontor. Vi gick bananas med spindelväv, tände en massa ljus och satte på lite spökmusik. Blev riktigt lyckat! Dessutom bjöd vi på vampyrblod för de modiga! Här hemma blev det också lite Halloweenpynt, i form av en minipumpa och en lykta som jag klätt i spindelväv . Happy Halloween ... Läs mer..

Fynda på Vintagepalatset

Teakbyrå

En massa fint på Vintagepalatset Vi håller på att leta ny lägenhet och jag älskar att inreda och hemmapyssla. Har googlat runt lite och drömt om hur jag skulle inreda vårt nya hem. Fastnade på vintagepalatset.se som säljer vintageprylar, alltifrån möbler till leksaker. Gamla skolplanscher känns riktigt retro. Tyvärr har jag ingen passande plats för dem ... Läs mer..

Plastdjur på burk

plastdjur på burk

Återanvänd gamla burkar och pimpa dem med plastdjur Efter att ha blivit inspirerad av andra som har återanvänt gamla glas- och plåtburkar  har jag nu tillsammans med min mamma pimpat burkar hela dagen. Vi åkte först och inhandlade sprayfärg på biltema och efter det åkte vi till Toys r us och köpte plastdjur. På Toys r us fanns det hur mycket plastdjur som ... Läs mer..

Julgrupper & julblommor 2013

Julgrupp med liten kaktus

Årets första julblomma och julgrupp Då var det snart jul igen, bara fyra veckor kvar till julafton! Lika bra att börja julpyssla och pynta i tid:). Vilket jag älskar! Så här kommer en glimt på mina första verk. Små hyacinter som jag placerat i en glasvas med lite mossa och en vit prydnadsblomma: En traditionell julgrupp med murgröna, hyacinter , en liten ... Läs mer..

Julkalendrar med färdiga paket

Te-kalender

Köp en julkalender som innehåller annat än choklad! När jag var liten gjorde min mamma en hemmagjord julkalender med paket. Eftersom vi är två barn i familjen (jag och min syster) så fick vi öppna en "lucka" = ett paket varannan dag, vilket funkade riktigt bra. Det hade nog blivit ganska dyrt att köpa 48 paket istället för 24. I framtiden om jag får barn, ... Läs mer..

Makrame armband

Makrame armband

Hemmagjorda Makrame armband Har länge funderat på om jag ska börja tillverka egna smycken... som alla andra gör, men det struntar jag i:). Det är roligt och lugnande- lite terapi för själen! Opererad mitt ben i torsdags vilket gick jättebra, men det var lite småobehagligt, klyvde muskelhinnan eftersom jag har kompartment - får ont i benet under träning ... Läs mer..

Hemmapyssel med växterna och en mysig kväll med frallan Frank

klöver

Planterat om i fina krukor Idag var jag förbi Plantagen en sväng...my favourite place ;). Blundade när jag gick igenom affären och lyckades bara köpa det jag skulle- nämligen blomjord. Ingen liten blomma slank med, men det var nära ögat. Jag är lite småtokig i växter och skulle nog kunna förvandla hela hemmet till en grön oas. I förra veckan köpte jag med ... Läs mer..