Google har makten!

Senaste dagarna har jag funderat mycket över vilken jättemakt google lyckats bli på nätet. Efter att ha lyssnat på P3´s radioprogram ”Verkligheten”- Google den goda internetjätten? Inser jag mer och mer att deras position på nätet är enorm.

Mamman som fick sin blogg nedplockad av google!

Tänkte dra exemplet om mamman som startade en blogg på blogger.se, det är en bloggportal som är skapad av google. Bloggen var låst och endast fyra personer hade tillgång till lösenordet för att se inläggen. Mamman skrev och berättade under fyra års tid om hennes lilla dotter. Tanken var att dottern skulle få ta del av bloggen när hon blir äldre och titta tillbaka på den som en dagbok, med bilder och text om hennes uppväxt.

Så en dag i juli 2011 när hon skulle uppdatera bloggen… den fanns inte, borta?! Enligt google hade mamman inte följt reglerna och något i bloggen var inte ok. 

Hon blev ju förstås upprörd och försökte få tag på google…. det började med att hon skickade ett mail, fick inget svar. Därefter försökte hon hitta ett telefonnummer till googles svenska huvudkontor… det fanns inget! Hon letade i forum och pratade med andra som hade råkat ut för samma sak. Tillslut skrev hon ett handskrivet brev och skickade det till googles svenska huvudkontor. Men hon fick inget svar!

Tills P3 gjorde detta program och besökte google i Stockholm och deras huvudkontor. Ja dem hade fått brevet och dagarna innan hade mamman fått tillbaka sin blogg. De hade blivit fel, sånt som kan hända. Å google bad om ursäkt!

Hur kan detta hända? Återigen vilken makt google har! Mamman hade ju aldrig tänkt på att det var google som ägde blogger.se och inte heller hade det spelat någon roll om hon visste det! Lyssna på radiprogrammet så får ni höra berättelsen i sin helhet.

Tänkte lista alla googles tjänster och produkter… verkar vara en hel del. Men det får bli i ett annat inlägg. Nu måste jag verkligen plugga, har prov i ”webbkunskap” om fyra timmar:/ Wish me good luck (google luck)?

Huvudkontoret i Sverige

Googles huvudkontor i Stockholm

 

Om någon stöter på problem (hoppas inte) med google… maila då till: 

google-sverige@google.com

 

 

Follow on Bloglovin