Googla ditt namn!

Att googla sitt namn..

kan vara bra att göra, särskilt om man är väldigt aktiv på nätet och har varit de under en längre tid. Det finns både positiva och negativa saker med att synas i googles sökmotor.

Det börjar bli alltmer vanligt att arbetsgivare googlar på sina anställda eller på personer som söker jobb. Dyker det upp mycket negativt om dig kan det faktiskt tyvärr sluta med att du inte får jobbet eller i värsta fall blir avskedad, man har ju läst en del skandaler i media;)

Om det finns mycket positivt, bra saker på nätet om dig så har du en större chans att få en anställning.

Men frågan du måste ställa dig är: Vill jag synas i googles sökmotor? Och om jag vill de, vad är det som ska synas?

Du kan ju faktiskt ”marknadsföra” dig själv, precis som jag gör med denna blogg 😆

Men att synas högt upp i googles sökmotor är ju inte de lättaste, att ha bra ”ranking” är något man måste förtjäna! Hur du förtjänar att hamna högt upp i googles sökmotor har med en massa olika saker att göra. Det är just de jag ska bli expert på, att lära mig att sökoptimera! Kommer skriva mer om detta i framtida inlägg, eller på min sida om SEO.

Har du ett ovanligt namn, så kommer du troligtvis lättare få träffar på dig själv i sökmotorn när du googlar på ditt namn.

Att ”städa upp” och få bort information om dig på nätet som inte känns bra är inte det lättaste. Det finns en hel del att läsa om ”Hur man städar upp på nätet”, bara att googla så får du en massa tips. Ett annat tips, kolla denna länk: TV4- ”Så städar du upp på nätet”.

Emelie på google

Emelie på google

Follow on Bloglovin
  • Fin blogg du har Emelie! Hoppas du får en fin helg. kram

    • emelie.ockenstrom

      Tack gumman;) Läste på fb att du jobbat hårt med din under gårdagen, ska in och kika lite där;) Kramis