Fördelarna med Google Plus

Varför ska ditt företag synas på Google Plus?

Har du som många andra sagt tack men nej tack till Google+? Då kanske du ska tänka om. Det finns fördelar med att synas på Google Plus. För den som vill få en bättre ranking kan en Google+ strategi komma väl till pass! Anstränger du dig lite så ska du se att det lönar sig i långa loppet. För att förstå fördelarna med G+ behöver du aktivt jobba med din sida. Du kommer inte kunna klättra i rankingen bara för att du har skapat en G+ profil och sen lämnat den åt sitt öde… du behöver anstränga dig lite och framförallt ha tålamod!

Google Plus

Två starka fördelar med att synas på Google Plus

  1. Länkar: Google indexerar alla Google+ profiler och inlägg som du skriver på din företagssajt/blogg kan du dela på G+ i dina cirklar och utanför dina egna cirklar. Förhoppningsvis +1:ar andra ditt inlägg och delar dem vidare – det ger Google signaler om att länkarna kommit till naturligt och det kan hjälpa dig i rankingen.
  2. Öka synligheten med recensioner: Efter att du har skapat din profil på G+ kan du uppmuntra kunder att skriva recensioner om ditt företag. Tips – Svara alltid när någon skrivit oavsett om det är bra eller dåligt!

Ett måste om du skapar en profil på Google Plus

Implementera funktionen Google Authorship! För vissa sökresultat på Google kan det komma upp en bild på artikelförfattarens foto i anslutning till resultatet. Om du vill ha en bild i sökresultatet behöver du först och främst ha en aktiv Google+ profil, därefter följer du dessa instruktioner som du hittar i ett tidigare inlägg jag har skrivit, locka fler besökare till din blogg med hjälp av en bild.

Google plus-authorshipAndra viktiga saker att tänka på när du skapar din Google plus profil är se till att fylla i din profil ordentligt! Lägg till bilder på din profil, optimera din om-sektion (med sökord och relevanta länkar till t.ex. din blogg och företagssajt) och uppdatera ofta. Och glöm inte att lära känna Google+ och försök hitta nya kontakter att lägga in i dina cirklar. Sen är det bara att jobba på och ge det lite tid så ska du se att det lönar sig i långa loppet!

Follow on Bloglovin