Dubbla metabeskrivningar? Lösning Genesis SEO plugin!

SEO plugin

Sen en tid tillbaka har mitt SEO plugin ”All in One SEO” som jag använder på bloggen inte riktigt fungerat som jag vill. Av någon anledning har jag haft dubbla metabeskrivningar. Pluginets meta har inte indexerats utan min blogg har skrivit över denna meta och skapat en egen – dvs. de första 155 tecknen från varje inlägg har hämtats och blivit meta. Sjukt irriterande! Har försökt att ändra i koden men inte lyckats och bestämde mig nu för att stänga av pluginet och istället go all in på Genesis egna SEO plugin.

Wordpress SEO plugin

Så här har de sett ut i SERPen, exempel om du söker på ”Onlinemarknadsförare” – Metan från mitt senaste inlägg har hämtats istället för den metan jag själv valt med ”All in One SEO ”pluginet:

meta description

För er som ser ut som frågetecken nu… jag använder ett tema på bloggen som heter Genesis och ett barntema till detta (Decor8ted). Hur som, Genesis egna SEO plugin ska tydligen vara bra och nu när jag stängde ner ”All in One SEO” tillägget så aktiverades Genesis egna SEO plugin. Min största oro nu är om alla mina inlägg som jag skrivit specifika metabeskrivningar till försvinner eftersom jag avaktiverat All in One pluginet?! Tog en backup ifall allt skiter sig nu! Men det verkar som att den ”gamla metan” för inläggen ligger kvar ändå och jag hoppas att den inte försvinner.

Förhoppningsvis har jag nu ställt in det nya SEO pluginet rätt så att jag inte börjar tappa en massa placeringar på Google. Hittade en guide för Genesis SEO. Blev ändå lite fundersam kring ”robots meta settings” och bockade först i alla rutor som guiden förklarade, men efter att ha googlat runt lite kom jag fram till att man inte ska bocka i de två första rutorna ”apply noindex to category archives/ tag archives” – gör man detta kan man förlora en massa placeringar eftersom man då talar om för sökroboten att inte indexera kategorisidor och taggsidor på bloggen. Så se upp för detta gott folk, föreslår att ni bockar av dessa två rutor!

Genesis SEO settings

Det ska bli spännande att följa utvecklingen och se om jag nu lyckas behålla mina fina placeringar jag har på en hel del sökningar.

Sökning på Onlinemarknadsförare

Och för övrigt, angående  placeringen på sökordet onlinemarknadsförare – här borde jag placera mig på en andra plats. Varför Ida Lindén har tagit andra platsen beror på att hon har tagit på sig den svarta SEO hatten;). När jag studerade onlinemarknadsföring  på Medieinstitutet fick vi alla en egen blogg på domänen mistudent.se (mistudent.se/emelieockenstrom/blogg). Jag valde sen att köpa en egen domän med mitt egna namn (bloggen jag har idag) – när Ida började studera ett år senare fick alla studenter egna domäner och mistudent domänen köpte Ida och pekade till sig, fullt (smart) men sant. Om jag söker på min gamla blogg på google kan jag se att den är ompekad till Idas blogg, se bild nedan:

mistudentDärför tror jag också att hon lyckats tagit första platsen, mycket tack vare denna länkkraft. Får se om det håller i sig ;).

Follow on Bloglovin