Därför ska du undvika att anmäla din blogg till Matbloggstoppen!

Jag har också valt att bojkotta Hittarecept.se och Matbloggstoppen

Jag har tidigare tipsat och skrivit ett inlägg om Hittarecept.se och Matbloggstoppen. På hittarecept kan du lägga till din blogg på vad som kallas Matbloggstoppen. När du lagt till din blogg på Matbloggstoppen placerar du därefter en kod med länk tillbaka till dem och när du skriver ett nytt receptinlägg så läggs de automatiskt till i deras databas. De låter ju riktigt bra och jag har själv provat detta. Många besökare har hittat hit via Matbloggstoppen… vilket jag till en början tyckte var super! Tills nyligen då jag fick en kommentar under inlägget jag skrivit om Matbloggstoppen…

Så här skriver Johan:

En sen kommentar – Hittarecept kan vid första anblicken ses som en smart lösning för att få mer besökare, men problemet är att eftersom de använder något som kallas NoFollow på sina utgående länkar så ger du dem länkkärlek medan de inte ger något tillbaka.

Vad som då händer är att du skickar upp dem allt högre i sökresultaten på Google, medan du själv trycks ner.

Därför är det en kortsiktig lösning att lägga till sig på Matbloggstoppen och innebär på lång sikt att den enda sida som syns i Google vid receptsökning är just HittaRecept.

Läs mer om det hela här:
http://matgeek.se/2012/12/03/darfor-valjer-jag-att-bojkotta-hittarecept-och-uppmanar-dig-att-folja-mitt-exempel/

Jag besvarade givetvis kommentaren och läste Johans inlägg (om varför du ska bojkotta hittarecept.se) och mycket riktigt så är de du, vi och jag som förlorar på detta- precis som Johan säger så ger vi hittarecept.se och Matbloggstoppen länkjuice som blir riktigt saftig- de placerar sig högre upp i sökresultatet medan du själv försvinner eller halkar ner!

Så gott folk nu har jag bett hittarecept.se att ta bort mig från deras sajt och valt att bojkotta dem, gör de ni också och läs Johans inlägg som förklarar detta närmare.

Matbloggstoppen - widget

Follow on Bloglovin
  • Intresannt upplysning. Har de kvar NoFollow funktionen fortfarande, vet du?